Publicerad

Tack MyPadel för HIROY Open

Hej vänner!

Nu är det inte så jätte mycket kvar till jul och kanske ledighet för några av er? Framförallt en hel del lirande? Ni vet väl att Impero Padels lager är ordentligt påfyllt av padel racketar och om ni vill införskaffa Invictus antingen till er själva eller som en julklapp till nära och kära så är det ett gyllene läge nu.

Men det är inte därför som jag skriver detta inlägg, jag vill nämligen berätta om en grym turnering. HIROY Open i Södertälje Padel Club. En eloge till Guillermo och alla partners för en väldigt bra uppstyrd turnering, tackar! En liten förbättring hade dock varit om man inte behövde vänta flera timmar till nästa match. Spelarna fick kämpa med att hålla kroppen i rörelse mellan matcher för att inte bli stela. Det blir dock fler turneringar genom Mypadel, för det var riktigt grymt!

5 team members deltog i tävlingen, bland annat våran grymma och unga talang Leo. Det var första gången som han tävlade som en officiell medlem i Team Impero Padel, kul!(som han levererade också tillsammans med sin duktiga partner Hannes). Grabbarna vann första matchen och förlorade andra matchen i super tie break. Det är riktigt starkt som två 15 åringar mot två duktiga och vuxna personer.

Det spelades några extra spännande matcher. Framförallt kanske matchen mellan Jannis & Nikos och två väldigt skickliga motståndare. Det var längesen som jag personligen bevittnade en sådan tight och spännande match. Jannis och Nikos började tyvärr inte så starkt i första set och motståndarna vann rättvist genom ett väldigt stabilt defensivt arbete och en hög koncentrations nivå. Dem bjussa inte på många misstag kan jag säga. Vid sidan av banan satt vi alla och tittade på och redan efter första set så märkte vi hur fler människor lockades till just denna match. Det blev en schysst liten folksamling som tittade på. I andra set höjde sig grabbarna något rejält. Nikos & Jannis storspelade, spelade med ett lugn, kommunicerade bra, bjöd på färre misstag och Jannis som är en väldigt duktig avslutare spelade med ett lugn och valde sina tillfällen smart.
1-1 i set!

Det blev en super tie break och 4 trötta och nervösa killar kliver på banan för att avgöra det hela. Jannis & Nikos får en pangstart och leder tiebreaken vid ett tillfälle med 8-3. Men där hände det något för motståndarna. Dem höjde sig och lyckades snygga till siffrorna rejält. Dem var på god väg till en comeback när Jannis och Nikos med stöd av oss alla på sidan gjorde ett sista ryck och satte spikan i kistan. En helt otrolig match!!! Dessvärre förlorade dom den andra matchen som spelades trots ett väldigt bra spel.

Avslutar med att tacka Leo, Hannes, Stisse, Malin, Joseph, Evin, Jannis, Nikos, Guillermo & co och alla värdiga motståndare för en grym helg och många roliga matcher!

Vi hörs!
Yohannes